Träff med stiftsfullmäktige

Igår och idag är det stiftsfullmäktige i Västerås stift. Våra nya representanter i stiftsfullmäktige var igår med på nomineringsgruppens gruppmöte i Stiftsgården i Rättvik.

Magnus Nystedt och Ulrika Pettersson blev invalda till stiftsfullmäktige i kyrkovalet i september. Deras första stiftsfullmäktige går av stapeln i december men redan igår var de med på gruppmötet som nomineringsgruppen hade som del av sista fullmäktige för de som sitter denna mandatperioden. Mikael Palmqvist var också med i egenskap av ersättare i kyrkorådet.

Över 20 centerpartister från runt om i Västerås stift hade samlats i Rättvik och de betade av en rad ärenden i sitt gruppmöte. Vilka frågor som ska drivas den kommande perioden, vilka samarbeten man ska söka, vem som ska få olika uppdrag osv.

Mycket av detta vet vi inte utfallet av förrän nya stiftsfullmäktige sammanträder i december men en nyhet blev klar igår. Magnus Nystedt blir i den nya mandatperioden vice ordförande och sekreterare för Centerpartiets grupp i Västerås stifts stiftsfullmäktige. Gruppordförande Karin Perers omvaldes.