Centerpartiets toppkandidat från Västerås understryker Västmanlands roll i Europas klimatarbete

Europaparlamentskandidat Emma Wiesner, tredjenamn på Centerpartiets EU-lista, är född och uppvuxen i Västerås. På tisdag (26/2) besöker hon Västerås för att prata om klimatutmaningen och Västerås roll i en grön omställning.

”Västmanland är en region med världsledande teknologi, absolut nödvändig för den gröna omställningen. Jag ser mycket fram emot att besöka min hemstad för att berätta om min kampanj och peppa Västeråsarna inför EU-valet,” säger Emma Wiesner.

I Västerås medverkar hon på Centerpartiet i Västerås kretsårsmöte där hon presenterar sig, sin EU-valskampanj och träffar lokala politiska företrädare. Emma är 26 år gammal, civilingenjör inom energifrågor. Hon har bland annat varit drifttekniker på Mälarenergis kraftvärmeverk och sommarjobbat på ABB. Hennes kampanj heter ”Ny energi till EU”.

”Klimatfrågan är en energifråga. 72 % av Europas energi är fortfarande fossil. Detta är 72 % för mycket och visar tydligt att klimatfrågan är en energifråga. Med min ingenjörsbakgrund hoppas jag kunna göra skillnad i de här frågorna, för det behövs ny energi till EU!” säger Emma.

Angående EU:s roll i klimatarbetet menar Emma att det lokala klimatarbetet hänger samman med det internationella.

”För mig är det självklart att den politik som fattas på kommunal nivå och de initiativ som genomförs lokalt, också påverkar EU:s energi- och klimatarbete. Klimatet känner inga geografiska gränser och när vi samverkar blir vi starkare. Genom ett starkare energisamarbete i EU blir Västerås klimatlösningar viktiga internationellt. Exempelvis blir den nya biokraftpannan i Västerås som producerar förnybar energi också en europisk klimatlösning,” sammanfattar Emma.

För mer information kontakta:

Emma Wiesner, 073-596 27 60, emma.wieser@centerpartiet.se