Kapstaden

Bild

Sök praktik som assistent på det internationella kontoret hos Centerpartiets sydafrikanska systerparti Democratic Alliance i Kapstaden!

Viktig information för ansökningar till våren 2021 med anledning av Covid-19

På grund av rådande restriktioner kommer praktikplatsen i Kapstaden inte att annonseras ut för våren 2021.

Du är välkomen att söka till våra praktikplatser i Bryssel, Stockholm och Washington D.C.

Democratic Alliance (DA) är ett sydafrikanskt liberalt parti som leds av John Steenhuisen. Partiet har sina rötter i Helen Suzmans progressiva parti, som länge stod ensamt för den parlamentariska kampen mot apartheidsystemet i landet. Numera är DA det officiella oppositionspartiet i Sydafrika till regerande socialdemokratiska ANC, och de fick drygt 20% av rösterna i valet 2019 under parollen One South Africa for all. Politiken innefattar bland annat satsningar på de med lägst inkomst, utökat program för Hiv-positiva, krafttag mot ungdomsarbetslöshet och arbete mot korruption. DA styr Västra Kapprovinsen, i vilken Kapstaden är huvudstad.

Du kommer att arbeta på DA:s internationella kansli som fungerar som stödfunktion till partiet i internationella frågor samt med globalt sammarbete med andra liberala partier. Du finns också tillhands för DA:s avdelning Development, Learning and Training (DLT), som arbetar med att utbilda partiet på alla nivåer genom att koordinera kurser, utvecklingsprogram och event. Dina projekt kan komma att bli att exempelvis förbereda företrädare för DA inför en resa utomlands, sammanställa bakgrundsinformation, nyhetsbrev och förbreda besök och events. Självklart tillkommer även en del vanliga kontorssysslor. Du får träffa politiker och policy-makers, samt få en god inblick i Sydafrikas politiska system, internationella samarbeten och politikens utveckling.

Utifrån positionen som oppositionsparti och DA:s satsningar på internationellt samarbete är praktikplatsen perfekt för den som är politiskt intresserad och vill lära sig mer om internationell och sydafrikansk politik. Läs mer om DA på deras hemsida.

I uppdraget ingår att hålla regelbunden kontakt med Centerpartiet, vid behov förmedla kontakter, rapportera om relevanta politiska frågor samt vara behjälplig vid eventuella besök från Centerpartiet. Du förväntas också att delta på en introduktionsdag samt en avslutningsdag på Centerpartiets riksorganisation, göra en överlämning till nästkommande praktikant samt skriva en praktikrapport.

I praktikplatsen ingår ett stipendium på totalt 150 000 sydafrikanska rand som betalas ut i två omgångar. Centerpartiet betalar kostnaden för visum men du ordnar det på egen hand. Du står själv för resekostnader, reseförsäkring, bostad och övriga omkostnader. Reseförsäkring är ett krav.

Vårens praktikperiod löper från januari till juni och höstens praktikperiod från augusti till januari.

Har du frågor om hur det är att vara praktikant hos Democratic Alliance eller om hur det är att leva i Kapstaden?

Kontakta terminens praktikant Olivia Brinck på oliviab@da.org.za

Här kan du läsa månadsrapporter från tidigare praktikanter:

2020

November

Maj

April

Mars

Februari

2019

November