Nyheter

Filtrera arkiv:
Senaste nytt
Visa fler artiklar

PRESSMEDDELANDE 2021-01-28

En viktig pusselbit på plats efter beslut om grundskolan, vid dagens beslut i arbetsmarknads- och utbildningsnämnden, säger Ann-Christine Rutqvist (c).

Centerpartiet har prioriterat kommunens ”Närhetsliv” och den cirkulära ekonomin. Det första innebär att det spelar ingen roll var du bor, vem du är eller vart du kommer ifrån och det andra innebär att vi tar tillvara nedlagda resurser. Alla har rätt lyckas och utvecklas i sitt lärande. Nästa steg blir att tillföra nya resurser för moderna lokaler och den befolkningsutveckling vi anar i Boden.

  • Sedan tidigare har vi fastställt en plan för de yngsta barnen som innebär att vi går mot 15 barn per avdelning. Förra året fick förskolor på landsbygden fler platser, närmare bestämt i Vittjärv och Bredåker.
  • I Bredåker är nu tio barn inskrivna vid förskolan. De minsta ska den kortaste resvägen för tillgång till god pedagogisk verksamhet. I och med det har kommunen också skapat nya arbetstillfällen och inflyttningen fortsätter till kommunen.
  • Skolutvecklings centrum och Elevhälsan är också ett stöd, både för personal och för att elever ska utvecklas och lyckas i skolan.
  • Jag har tillit till de professioner som finns i dagens skola och det moderna lokaler kan tillföra den pedagogiska utvecklingen, avslutar Ann-Christine Rutqvist.

Boden 20200128

Ann-Christine Rutqvist (c)

V ordförande

Arbetsmarknad -och utbildningsnämnden