Maud Svedin

Bild

57 år. Privatrådgivare på Sparbanken Nord som lönearbete, och med en mindre get gård som hobby, boende i Edefors, Harads.

Jag brinner för att hela Sverige ska leva. Vi ska både satsa på de gröna näringarna för att öka vår självförsörjningsgrad/vara klimatsmarta, och se till att underlätta för den som vill bo utanför tätort. Man ska inte bli skinnad bara för att man väljer att bo i en glesbygd med följande pendling till jobbet. Eller inte kunna arbeta hemifrån för att uppkopplingen är för långsam eller rent av obefintlig.
Jag tycker även att förskola/skola är oerhört viktigt. Klarar vi av att de allra, allra flesta som går ut grundskolan faktiskt kan läsa, skriva och räkna, och har förmåga att klara av gymnasiet, så har vi nog kommit långt för att få ett bättre samhälle. Det är min övertygelse, att de flesta som från tidiga år hamnar i kriminalitet är de, som inte klarar av skolan. Kan vi ändra på det, så är mycket vunnet.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.